Gennemtænkt arkitektur

Scroll for at se mere
Henning Larsen Architects

Fortiden og fremtiden i skøn forening

Det er Henning Larsen Architects, der står bag Jessens Mole – et bolig projekt der kalder på respekt og innovation i hårfin balance: “Svendborg Havn har et enormt potentiale, men vi skal sørge for at ny bebyggelse sammenflettes i skala, farver og udtryk med eksisterende byggeri – det er en vigtig opgave både nu og fremadrettet”.

Farver og niveauer

Skræddersyet til området

Områdets særpræg er nøje tænkt ind i Jessens Moles arkitektur. Faktisk forholder byggeriet sig forskelligt til det ydre versus det indre miljø: ”Murværket udadtil opføres i en rustik, rød farve, der komplimenterer de bevaringsværdige bygninger foran og ved siden af. Gårdrummet er lysere og forfinet, med en fantastisk placering i 1. sals højde og orienteret direkte ud mod havnen”, fortæller Lars Steffensen.

Udsigt

“Huset uden bagside”

Jessens Mole har en usammenlignelig beliggenhed: ”Vi skylder simpelthen byggeriets placering at udnytte udsigt og lys optimalt. Orienteringerne er gode hele vejen rundt. Om man kigger fremad, bagud eller til siderne, er der en spændende og smuk udsigt. Jeg vil sige, at Jessens Mole er et hus uden bagside – der er forside hele vejen rundt. Og dét er helt unikt”, siger Lars Steffensen.